HTML

Titkoljuk Együtt!

Mi lesz azokkal a hírekkel, melyeket érdekességük és súlyuk ellenére sem szellőztet meg a sajtó?

Utolsó kommentek

Címkék

áramlás (1) atom (1) ausztria (1) biztonsági (1) darpa (1) dobrev (1) farkas (1) ferenc (1) fidesz (1) font (1) génállomány (1) gender (2) gulfstream (1) gyed (1) gyes (1) gyurcsány (1) homo (1) informatika (1) izrael (1) jános (1) japán (1) katonai (1) kémrepülő (1) klára (1) kóka (1) kollektív (1) korrupció (1) közbeszerzés (1) magyar (1) mainstreaming (1) mainstremaing (1) máv (1) meh (1) mezőgazdaság (1) mnv (1) mszp (1) mtv (1) nato (1) nemzeti (1) orosz (1) őrület (1) oszkó (1) péter (2) rakétapajzs (1) robotkolibri (1) sándor (1) sex (1) strabag (1) szdsz (1) szervezete (1) szerződés (1) szex (1) tech (1) ügyészség (1) usa (1) utalvány (1) v (1) vagyonkezelő (1) wallis (1) Címkefelhő

Bölcsődei díjat javasol egy MEH-tanulmány

2010.03.18. 17:06 :: titkoljukegyutt

Pár nappal korábban írtunk a gender mainstreaming-ről. Véleményünk szerint ez a hír is arról szól, hogyan ágyaznak meg neki a társadalomban. [szerk.]

Általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben egy, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) megbízásából készült tanulmány, amely szerint az anyákat úgy terelnék a munka világa felé, hogy gyes helyett utalványokat kapnának - írta pénteki számában a Magyar Nemzet. A lap szerint az utalványokat csak a gyermekek intézményi ellátására lehetne fordítani.

A Miniszterelnöki Hivatal megbízásából a Budapest Intézet által készített elemzés szerint a családtámogatási rendszer nem ösztönzi az anyákat korai munkába állásra, mivel hosszú ideig jár a gyes és a gyed, ingyenes bölcsőde pedig csak keveseknek jut.

A tanulmány azt javasolja a döntéshozóknak, hogy a jelenleg ingyenes ellátást nyújtó önkormányzati bölcsődék a gyes összegével egyenértékű, 28 500 forintos térítési díjat szedjenek a szülőktől. Az elemzés szerint ezzel ösztönözni lehetne az önkormányzatokat a bölcsődei férőhelyek bővítésére, hosszú távon pedig ez nem jelentene túl nagy terhet a családoknak, mert az anya korai munkába állásával megnőne a család jövedelme.

A tanulmány a gyest utalványokkal váltaná ki, amelyeket csak a gyermek napközbeni intézményi ellátására lehet felhasználni. A tervek szerint viszont ezeket az utalványokat nemcsak az önkormányzati bölcsődékben, hanem a családi napközikben, magánintézményekben és családi gyermekfelügyeletre is be lehetne váltani.

További részletek a nyomtatott Magyar Nemzetben.

1 komment

Címkék: gender meh utalvány gyed gyes mainstreaming

A bejegyzés trackback címe:

https://titkoljukegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr911850086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

#Petruss# 2010.03.18. 19:05:22

Hát ez remek... Arra senki nem gondol, hogy egy kisgyerek sokkal szívesebben lenne otthon az anyjával? Szerencsére mikor én (egész) kicsi voltam, még nem voltak ilyen javaslatok :)
süti beállítások módosítása